Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titols i resum a tot arreu

Entre els dies 12 i 15 de maig del 2008 es celebrarà a Fortalesa el II Seminari Internacional de Turisme Sostenible (SITS).

Amb la previsió de reunir prop de 500 participants de diferents països i estats de Brasil. El seminari es centrarà en el debat sobre el turisme comunitari com a estratègia de valoració de la cultura de les poblacions tradicionals, la preservació del medi ambient i l’economia solidària.
Data: 12/05/2008
Duració: 4 Dies 

Aquesta és la continuació del procés de construcció d’un nou model de turisme que va començar l’any 2003 (data del I SITS), i serà un moment d’aproximació, diàleg i coordinació amb els diversos subjectes socials de Brasil i l’estranger (ONG, moviments socials, comunitats, organitzadors de viatges, operadors de comerç just, organitzacions ambientals) que estan compromesos en aquesta tasca.

El seminari inclourà panells, espais autogestionats a fi de proporcionar l'intercanvi d’experiències entre els participants, mostra de vídeos, presentacions de treballs científics i presentacions culturals.

Amb aquesta programació busquen contribuir en la construcció teòrica i metodològica d’un model de turisme que trenca amb la lògica dominant del turisme convencional i construeixi una altra perspectiva centrada en el millorament de la qualitat de vida de la comunitat receptora com una raó per a la seva existència, que estableixi una relació d’interacció i complementarietat amb les activitats econòmiques tradicionals i una relació entre societat, cultura i naturalesa en la recerca de la sostenibilitat de llarg termini.

Per tant, a fi d’ampliar el debat sobre la sostenibilitat del turisme, es proposa sumar esforços amb les altres perspectives de turisme sostenible de base local vives actualment en tot el món, com l’ecoturisme en les unitats de preservació, turisme rural, turisme familiar i turisme basat en la preservació d’espècies amenaçades, entre altres experiències basades en la proposta d’economia solidària.

Dates: 12 al 15 de maig del 2008
Lloc: Fortalesa – Ceará, Brasil
Ubicació de l’esdeveniment: Condomini Espiritual Uirapuru - CEU
Organitza: Institut Terramar
Més sobre...: brasil , turisme , sostenible , seminari , fortalesa

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo