Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titols i resum a tot arreu

La Biblioteca Federica Montseny de Canovelles acull del 6 al 27 d’octubre l’exposició “Reacciona!! Anem a mitges” elaborada i promoguda per l'associació Cooperacció dins de les seves activitats per la sensibilització en equitat de gènere i d’educació per al desenvolupament.

Aquesta exposició interactiva, en forma de joc de rol, presenta a través de tres personatges les problemàtiques fonamentals per a l'equitat de gènere i per al respecte dels drets de les dones en l'àmbit laboral i en l’esfera privada.
Data: 17/10/2008
Duració: 3 Setmanes 

A partir d'un joc de rol, l'exposició presenta una de les conseqüències més greus de la discriminació de gènere: la feminització de la pobresa. I per altra banda, convida a repensar les relacions entre homes i dones en l'esfera privada, presentant les noves masculinitats i patrons de pensament per desmuntar el patriarcat com a forma d'organització social.

Saps que la roba que portes potser s’ha fabricat en maquiles, unes fàbriques en les quals només treballen dones en condicions molt precàries? T’has plantejat perquè hi ha tan poques dones directives o has sentit a parlar de l’anomenat sostre de vidre? Qui porta el pes de les responsabilitats familiars i domèstiques? Aquestes són algunes de les qüestions que planteja l’exposició “Reacciona!!! Anem a mitges” i que ens permeten reflexionar sobre l’equitat de gènere en l’àmbit laboral i privat.

Tres personatges ens mostren diferents problemàtiques en relació a les relacions econòmiques internacionals: les maquiles, el sostre de vidre i la deslocalització empresarial. El cas de les maquiles és un exemple clarificador de la problemàtica que viuen milions de dones al Sud: sous irrisoris, jornades inacabables i la vulneració dels tractats internacionals pel benefici de les grans multinacionals.

Biblioteca Federica Montseny, c/Ponent 9. Canovelles (Barcelona).

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo