Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titols i resum a tot arreu

Coneix Marroc amb les estades que Sodepau organitza en comunitats rurals de l’Atlas i el Sàhara per a conèixer els projectes que l'entitat té en aquesta zona, entre el 26 de desembre i el 5 de gener.

Es farà una reunió preparatòria divendres 21 de novembre a les 19h a la seu de Sodepau (Ptge del Crèdit 7, pral de Barcelona. Metro: Liceu o Jaume I). Cal confirmar l’assistència.
Data: 21/11/2008
Contacte: estadesmed@sodepau.org
Telèfon: 93.301.01.71

Els projectes que es visitaran de Sodepau durant el recorregut són:

- Impuls a l'associacionisme agrícola i millora de les infraestructures: Regió nord-oriental de Marroc septentrional. Comunitat rural de Outat Al Haj.

- Projecte Cornisa: pla de dinamització comunitària i promoció del desenvolupament local en les províncies de Tetuán, Xauen, Larache,Tànger, Kermat-Meknés, Missour i Sefrou

- Impuls al desenvolupament local i dinamització socioeconòmica mitjançant el turisme rural sostenible.: Construcció d'un alberg rural amb petita explotació agro-ramadera, localitat d'Ait Jaber, Província de Sefrou, Nord de Marroc..

- Centre de la Fille Rural: Suport a l’escolarització i formació de la dona al Marroc. Construcció d’un centre cívic i social “Dar Taliba”, per les estudiants de la regió de Ras Tabouda (Sefrou)

- Creació de una Xarxa de Centres de Dones com actriu principal del desenvolupament comunitari i socio-econòmic. A partir de l’existència de 3 Centres Socials a la zona, l’objectiu d’aquest programa es posar en marxa cinc més i crear una xarxa de centres socials a la regió, que tinguin a la dona com actor principal de la seva gestió i al servei del desenvolupament comunitari de la zona amb el seu efecte replicador a la regió.

Amb aquest viatge es podrà conèixer i compartir amb la població local, i permetre als participants la descoberta de la seva realitat quotidiana. En col·laboració amb associacions locals de desenvolupament social, de defensa de la dona, del medi ambient, dels drets humans, de les identitats col·lectives. Pels participants del nord significa viatjar de manera diferent, preservant l’equilibri local i descobrint les realitats socials del país visitat, i pels del sud, el viatge representa posar en marxa una altre forma de turisme, valoritzant els recursos humans, econòmics i locals, i reforçar la seva autoorganització.

El grup serà d'entre 9 i 11 persones. Podeu trobar informació sobre els projectes que es visiten a la pàgina web de de Sodepau, i si vols més informació, pots  contactar-hi directament:

Tel: 93.301.01.71 / 655.694.274

sodepau@sodepau.org -  - estadesmed@sodepau.org
Més sobre...: marroc , sàhara , atles , rural , social

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo