Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titols i resum a tot arreu
La filmografia àrab arriba l’Alt Empordà amb cinc títols de ficció i documentals compromesos amb la realitat que envolta els seus realitzadors, apropant al nostre país produccions de difícil cabuda als circuits comercials. La mostra, sense caràcter competitiu, està organitzada per l’ONG Sodepau i el Cineclub Diòptria amb l’objectiu d’afavorir la difusió i promoció del cinema àrab i mediterrani a Catalunya per tal de trencar tòpics sobre el món àrab i fomentar l’intercanvi professional i cultural entre cineastes.

La cita tindrà lloc del 22 de setembre a l'1 d'octubre al Museu de l'Empordà de Figueres. La mostra obre una finestra a la cinematografia àrab de Palestina, Algèria, Marroc, Síria i Tunísia. El documental que obrirà la programació és Déluge au pays du Baas (El Diluvi al país del Baas),  d'Omar Amiralay, Síria. A continuació, es celebrarà una xerrada amb  Mouafk Asaad Ammaar, representant de l'Associació Sirio-Catalana per la llibertat i democràcia.                       

La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya neix l’any 2006 com un projecte cultural independent amb una clara voluntat d’incidència social i de la mà del treball conjunt de dues entitats, l’Associació CineBaix i Sodepau, que aporten cadascuna la seva experiència i el seu bagatge per fer possible aquesta iniciativa. Compta també amb el suport de Beirut DC, una associació de professionals del cinema del Líban, organitzadors del prestigiós festival Ayam Beirut Cinema’iya.

L'acte omple un buit en el panorama cultural a Catalunya. La inexistència d’un certamen d’aquestes característiques representava una mancança important, que al marge dels criteris artístics i culturals pot permetre apropar a la ciutadania d’aquí les problemàtiques que afecten aquests països que ens són tan propers geogràfica, històrica i culturalment. 

La Mostra compta amb el suport del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament de Figueres, el Museu de l’Empordà, la Casa Árabe (www.casaarabe.es), la Casa África i Cine nómada.

 


Per a més informació clica aquí

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo