Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titols i resum a tot arreu
Nexes i Dunia la Vie inauguren l’exposició fotogràfica: "Càmeres del món: un dia de la meva vida. La mirada dels joves de Burkina Faso a través de les seves històries visuals" al Mercat de la Barceloneta el 23 de setembre a les 18.30h.  "Càmeres del Món" és un projecte promogut per aquestes dues associacions juntament amb l’empresa Fotoprix, que ofereix a un grup de joves d’un barri de Burkina Faso (Àfrica) l’oportunitat de participar en un procés d'empoderament personal i de creació d’històries visuals amb les quals puguin donar veu a la seva realitat al món.

L’exposició es podrà visitar al Mercat de la Barceloneta des del 23 de setembre fins al 7 d’octubre.
Data: 23/10/2011
Duració: 2 Setmanes 
Localització: Mercat de la Barceloneta
Més info...: Pàgina web de l'esdeveniment
Detalls: Llegir més...
La filmografia àrab arriba l’Alt Empordà amb cinc títols de ficció i documentals compromesos amb la realitat que envolta els seus realitzadors, apropant al nostre país produccions de difícil cabuda als circuits comercials. La mostra, sense caràcter competitiu, està organitzada per l’ONG Sodepau i el Cineclub Diòptria amb l’objectiu d’afavorir la difusió i promoció del cinema àrab i mediterrani a Catalunya per tal de trencar tòpics sobre el món àrab i fomentar l’intercanvi professional i cultural entre cineastes.

La cita tindrà lloc del 22 de setembre a l'1 d'octubre al Museu de l'Empordà de Figueres. La mostra obre una finestra a la cinematografia àrab de Palestina, Algèria, Marroc, Síria i Tunísia. El documental que obrirà la programació és Déluge au pays du Baas (El Diluvi al país del Baas),  d'Omar Amiralay, Síria. A continuació, es celebrarà una xerrada amb  Mouafk Asaad Ammaar, representant de l'Associació Sirio-Catalana per la llibertat i democràcia.                       

SODEPAU participa en la celebració del dia d'Àfrica a Badalona en la que es commemora la creació el 25 de maig de 1963 de la Organització de la Unió Africana (OUA, actualment reanomenada Unió Africana). Es tractava de la primera organització que reunia als governs africans, la gran majoria feia pocs anys que havien assolit la independència. El consorci Badalona amb Àfrica amb el suport de diverses institucions de la ciutat organitza durant les properes setmanes diverses activitats per donar a conèixer el dia d’Àfrica.

L'acte, que tindrà lloc a l'Associació de Veïns i Veïnes del Centre de Badalona el proper 19 de juny, comptarà amb una taula rodona: "Àfrica en ebullició: motiu per a la esperança o per a la preocupació", en la que Josep Nieto Rico, coordinador de projectes de SODEPAU, parlarà de les revoltes al Nord de l’Àfrica, l'estat actual i les perspectives futures.
Data: 19/06/2011
Duració: 9 Setmanes 
Localització: Local de l’AA. VV. Del Centre de Badalona
Contacte: Anna Larrull
Telèfon: 933010171/ 655694274
Més info...: Pàgina web de l'esdeveniment
Detalls: Llegir més...
En el marc de la cooperacio internacional, la Xarxa Cornisa neix com una xarxa d’associacions de la Mediterrània, tals com SODEPAU, entitat que forma part del ConeixMón.org. Els seus principals membres són organitzacions de Catalunya i el Marroc. Aquest documental, “Un tissu de forces solidaires”, recórre el treball d’aquestes associacions, dibuixant un retrat de les persones que lideren aquesta xarxa. L'audiovisual convida a fer un viatge al cor del Marroc, el país del cus-cus, del blat, dels colors, dels perfums…de la vida i l’hospitalitat i de grans constrastos i de la seva gent que es troba limitada per grans desigualtats socials.
Data: 16/06/2011
Localització: local de RAI C/. Carders, 12 pral. Barcelona
Contacte: Josep Mª Navarro
Telèfon: 932680477
Més info...: Pàgina web de l'esdeveniment
Detalls: Llegir més...
L'Associació Cultural Tretze conjuntament amb Asomobe i Charquia organitzen per aquest dissabte 16 d'abril una jornada solidària amb el poble de Beni Ahmed (Marroc), amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Hospitalet. L'acte començarà cap a les 9:00 h amb l'actuació del grup Martukada (percussió) pels carrers del barri de l'Hospitalet. L'actuació finalitzarà a la plaça interior del C/ Amadeu Torner, a l'Equipament Municipal Plaça Europa i donarà pas a la presentació de l'acte a càrrec de Carles Solà (director del programa de TV3 "Tot un Món" i vicepresident de CHARQUIA). Seguidament, a la mateixa plaça, hi haurà degustació de té i tallers i jocs infantils. Cap a les 11:30h, el grup de danses populars "Perú Ritmos y Costumbres" mostrarà part del folklore peruà.
Data: 16/04/2011
Hora: 10 : 00
Duració: 1 Dies 
Localització: Amadeu Torner, 57
Contacte: Nicolas Cortes
SODEPAU organitza un cicle de seminaris a partir del 6 d'abril fins el 21 de maig. Els darrers esdeveniments succeïts al Magreb i al Mashreq, posen en rellevància la necessitat d’establir un diàleg intermediterrani enfocat en els punts d’unió culturals i històrics entre els diferents pobles de la regió, des de la perspectiva de la solidaritat, el respecte pels drets humans i la convivència entre cultures. Des d’aquesta perspectiva SODEPAU ofereix aquesta primera edició del cicle de 10 seminaris temàtics sobre “Què esta passant a la Mediterrània?”, amb els quals es pretén aprofundir en la realitat social, econòmica, política i cultural d’aquests països del Magreb i del Mashreq.
Data: 06/04/2011
Hora: 12 : 08
Duració: 9 Setmanes 
Localització: SODEPAU: Passatge del Crèdit, nº 7, principal de Barcelona
Contacte: Anna Larrull
Telèfon: 933010171/ 655694274
Més info...: Pàgina web de l'esdeveniment
Detalls: Llegir més...


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo