Els alumnes que participen al programa es divideixen en cinc grups, i cadascun d’ells ha d’acomplir una de les tasques importants per les quals s’emprèn aquest viatge: recollida del material escolar, elaborar les activitats a les escoles i preparar-ne el material, recollir material audiovisual per a la filmoteca del Casal de Joves de Dajla, establir contacte amb l’escola Josep Sol d’Educació Especial de Santa Coloma per tal de formar-se i preparar activitats per treballar a l’Escola d’Educació Especial de Dajla, preparar activitats de lleure per fer després de l’horari escolar, establir contacte i trobades per elaborar activitats d’agermanament amb els joves de la wilaya.
Molts dels alumnes repeteixen l’experiència. Com diu Miquel Àngel Para “els nanos responen molt bé. Al matí ens repartim entre dues o tres escoles de diferents barris, on fem tallers i activitats. A la tarda, toca esplai: curses de sacs, saltar a la corda... Els nens penquen molt. Tant, que quan arriben aquí estan baldats”. I Joan Campillo diu en una entrevista a la revista Soc, “he pogut constatar que els alumnes que aquí no funcionen, quan canvien de context són unes màquines. Això et fa trontollar les idees sobre el sistema educatiu actual”.
L’expedició havia de sortir amb un vol charter directe a Tunduff, però finalment no ha pogut ser així i els viatgers surten de Barcelona amb un vol regular via Alger, amb la qual cosa no podran portar al campament tot el material escolar i informàtic que volien, ja que han rebut la notícia d’aquest canvi en l’últim moment, i han hagut de reorganitzar l’equipatge. De totes maneres, com que aquest projecte es fa amb la col•laboració de l’ACAPS – Associació Catalana d’Amics amb el Poble Sahrauí, el material que no puguin portar en aquest viatge es portarà més endavant.