Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

PROJECTE DAJLA 2008: VIII VIATGE al SÀHARA del IES RAMON BERENGUER IV

Dissabte 15 Març 2008


El dissabte 8 de març ha començat el viatge a Dajla de l’institut de secundària de Santa Coloma a participar d’unes estades en un campament de refugiats sahrauís.

Ja és el vuitè any que es duu a terme aquesta iniciativa que van començar a organitzar els professors Miguel Ángel Para Vázquez i Joan Campillo Muñoz amb l’objectiu que els estudiants de Santa Coloma tinguessin la oportunitat de viure i relacionar-se amb persones d’una realitat molt diferent a la seva, i d’aquesta manera, poder comprendre altres formes de viure i de fer.

 

En les set anteriors edicions del viatge hi ha participat 200 alumnes colomencs, i s’han creat vincles amb l’Escola d’Educació Especial i amb l’Escola de Cecs i l’Escola de Dones de Dajla. L’abast d’aquest viatge no és només el temps que els alumnes passen al Sàhara, sinó que hi ha un treball abans i després de fer-lo, tant per a preparar-lo, com de sensibilització, amb la qual cosa els alumnes aprenen a desenvolupar el projecte i a comprometre’s-hi.

 
Els alumnes que participen al programa es divideixen en cinc grups, i cadascun d’ells ha d’acomplir una de les tasques importants per les quals s’emprèn aquest viatge: recollida del material escolar, elaborar les activitats a les escoles i preparar-ne el material, recollir material audiovisual per a la filmoteca del Casal de Joves de Dajla, establir contacte amb l’escola Josep Sol d’Educació Especial de Santa Coloma per tal de formar-se i preparar activitats per treballar a l’Escola d’Educació Especial de Dajla, preparar activitats de lleure per fer després de l’horari escolar, establir contacte i trobades per elaborar activitats d’agermanament amb els joves de la wilaya.

Molts dels alumnes repeteixen l’experiència. Com diu Miquel Àngel Para “els nanos responen molt bé. Al matí ens repartim entre dues o tres escoles de diferents barris, on fem tallers i activitats. A la tarda, toca esplai: curses de sacs, saltar a la corda... Els nens penquen molt. Tant, que quan arriben aquí estan baldats”. I Joan Campillo diu en una entrevista a la revista Soc, “he pogut constatar que els alumnes que aquí no funcionen, quan canvien de context són unes màquines. Això et fa trontollar les idees sobre el sistema educatiu actual”.

L’expedició havia de sortir amb un vol charter directe a Tunduff, però finalment no ha pogut ser així i els viatgers surten de Barcelona amb un vol regular via Alger, amb la qual cosa no podran portar al campament tot el material escolar i informàtic que volien, ja que han rebut la notícia d’aquest canvi en l’últim moment, i han hagut de reorganitzar l’equipatge. De totes maneres, com que aquest projecte es fa amb la col•laboració de l’ACAPS – Associació Catalana d’Amics amb el Poble Sahrauí, el material que no puguin portar en aquest viatge es portarà més endavant.


Més sobre...: sàhara , santacoloma , dajla , institut , estades , acaps , educació
Maria Soler i Cairó
Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo