Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

MISSIÓ: EXPLORAR la JUNGLA URBANA

Dilluns 21 Abril 2008

 
Vols viure en una BioDiverCiutat? Doncs uneix-te a aquest programa d'educació ambiental, coneix la importància de conservar la biodiversitat a les ciutats i aprèn trucs per adoptar un estil de vida més sostenible i responsable.

Ecosafaris per conèixer la flora urbana de la nostra ciutat, biomapes participatius, diverjocs naturals a parcs i places, visites a refugis o avistaments de les aus que sobrevolen els nostres edificis. Són només algunes de les idees que el projecte d'educació ambiental BioDiverCiutat ha engegat a diferents ciutats de l'Estat espanyol.

 
La iniciativa forma part del programa de l'Institut Jane Goodall. A través d'activitats dirigides principalment a nens i nenes d'entre 8 i 12 anys, els responsables tracten d'informar i conscienciar sobre l'existència i la importància de la biodiversitat en el medi urbà en el qual vivim, perquè entre tots adoptem un estil de vida més compatible amb la conservació i recuperació d'un entorn més equilibrat amb el medi natural.

El nostre objectiu és motivar els joves a realitzar accions simples però importants per a la cura del medi ambient”, expliquen els responsables de la iniciativa. “Cadascun de nosaltres té un paper que jugar, cadascun de nosaltres pot fer una diferència… cada dia. Conèixer i protegir la biodiversitat, sigui on sigui, comença per la teva pròpia ciutat o barri”, assenyala la investigadora Jane Goodall en la presentació de la iniciativa.

ECOEXPLORADORS

Els ecosafaris són un de les activitats més reeixides de la campanya. Es tracten d'activitats de camp per conèixer i aprendre a respectar la fauna i flora urbanes. Poden participar grups escolars o famílies i la inscripció es realitza de forma online. Les Bio Fitxes amb material didàctic, que poden descarregar-se gratuïtament, preparen els participants per al safari.

Algunes de les exploracions que ja s'han portat a terme a Barcelona són l'acostament als ximpancés del zoo, el descobriment de parcs com el del Guinardó, el parc de Berlín o el parc del Castell de l'Oreneta. A més s'han realitzat seguiments dels residus urbans i recorreguts ciclístics observant la diversitat d'aus que volen pel cel de la ciutat. S'han analitzat també les plantes medicinals de Montjuïc, s'ha explorat la colònia d'orenetes del Poble Sec i s'ha visitat el refugi de mascotes de la Fundació Altarriba.

Durant aquest any se seguiran desenvolupant activitats en aquestes ciutats però tu també pots sumar-te a la difusió del missatge de preservació del medi ambient participant en les iniciatives online.

PARTICIPA!

Des de la web de BioDiverCiutat pots descarregar i llegir divertides Bio Fitxes. A més d'aprendre trobaràs interessants propostes d'investigació per tal de que exploris el teu entorn.

Pots apuntar-te al Concurs Fotogràfic. Treu el teu costat creatiu i solidari, mostra com cuides i entens l'entorn que t'envolta i guanya càmeres de fotos com a premi.

També pots aportar les teves fotos als Biomapes per tal de mostrar la flora i la fauna que veus a la teva ciutat.

Juga i aprèn sobre la diversitat urbana amb els BioDiverJocs online i participa en el concurs d'Ecoiniciatives. Grava un clip de vídeo amb alguna iniciativa que promogui la biodiversitat a les ciutats i guanya viatges a parcs naturals de l'Estat espanyol i Àfrica.

També pots convertir-te en un expert o una experta en flora i fauna consultant la Minipèdia.

Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo