Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

Al CAMP, SOLIDARIS amb els NOUVINGUTS

Dilluns 7 Juliol 2008


L'entitat Pagesos Solidaris ha realitzat cursos de formació per a joves que seran mediadors alhora d'acollir a persones de fora durant la campanya agrària d'aquest estiu. Més de cinquanta joves han participat en aquest curs organitzat per l'àrea d'acollida de la Fundació Pagesos Solidaris.

La formació es va fer el 12 de juny. Al llarg del dia es va informar sobre les diverses àrees de la fundació i el treball que desenvolupa cadascuna d'elles, així com les tasques que havien de dur a terme els voluntaris com a responsables d'allotjament.


La formació va tractar temes com el coodesenvolupament també va haver una formació per part d'un advocat especialitzat sobre questions de condicions laborals, es va realitzar una dinàmica de grup sobre resolució de conflictes,etc.

El joves als quals estava dirigida la formació eren estudiants d'últim any de diplomatura amb un perfil social, com seria treball social, etc. Aquests voluntaris estan posant en pràctica ja els seus coneixements en els diferents allotjaments de treballadors temporers a Catalunya i Aragó.

La seva feina consisteix principalment en actuar com a mediadors i coordinadors de totes aquelles persones que venen de Romania, Columbia, Senegal i alguns de Mauritània per a l'època de collida de fruita. Els voluntaris tenen una tasca fonamental ja que son el primer suport dels treballadors quan arriben a la demarcació i, a més, fan de nexe entre el pagès, el treballador i la fundació.

Per aquesta campanya, Pagesos Solidaris te previst gestionar a Lleida 66 allotjaments i 268 cases particulars amb 3.598 places.


Qui són Pagesos Solidaris?

És una fundació impulsada per les Unions de pagesos i ramaders de Catalunya, País Valencià i Mallorca. Des del 2001, la Fundació té per objectiu participar en el desenvolupament humà, econòmic i social de les societats agràries més empobrides i donar suport a les seves estructures organitzatives.

Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo