Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

DOCUMENTAL ONLINE: "INDÍGENES AÏLLATS" a PARAGUAI

Dimecres 3 Desembre 2008


Un impactant documental online sobre els pobles indígenes aïllats s'ha enviat a cada membre del congrés paraguaià per a posar en relleu les amenaces a què s'enfronten els ayoreo-totobiegosode, que viuen al nord del Xacó sense contacte amb la resta del món.

El documental, que és narrat pels famosos espanyols Ana Belén i Óscar Jaenada, inclou una entrevista amb un indígena ayoreo, i mostra prèviament material audiovisual inèdit del territori dels ayoreo que està sent destruït. Així mateix recull extraordinàries imatges dels pobles indígenes més aïllats de Brasil, Perú i l'Índia, inclòs el primer contacte dels korubo brasilers amb foranis.


Per veure el documental:
http://www.survival.es/campanas/indigenasaislados


La guardonada cantant i actriu espanyola Ana Belén va dir, en declaracions realitzades amb motiu del llançament del documental: "Són (els indígenes aïllats) els pobles més vulnerables del planeta. Si la seva terra, i el seu dret a viure en ella no són protegits, desapareixeran".

Per la seva banda, el conegut actor Óscar Jaenada, va manifestar: "Es diu que el salvatge no és el que viu a la selva, sinó qui la destrueix. Què estem fent tan malament com per a permetre que aquestes tragèdies es continuïn produint?".

La terra dels totobiegosode està sent destruïda ràpidament per dues empreses brasileres que volen convertir-la en past de bestiar vaquí. La quantitat de terra talada quasi s'ha triplicat des del passat mes de maig.

L'any passat Survival va presentar una petició amb 57.000 signatures davant les ambaixades de Paraguai a Europa, instant al Govern d'aquest país a reconèixer la titularitat dels ayoreo-totobiegosode sobre la seva terra.

Alguns ayoreo-totobiegosode ja han estat contactats i des de 1993 han intentat protegir l'última part substancial del seu territori. Sota la legislació internacional, el Govern de Paraguai està legalment obligat a concedir-los la titularitat de la terra.

El director de Survival International, Stephen Corry, ha declarat avui: "Una de les coses per les què més es coneix Paraguai és per ser la llar dels últims indígenes aïllats que hi ha fora de l'Amazònia i un gran nombre de persones de tot el món estan pendents del seu destí. Durant massa anys, la seva llar ha estat destruïda davant la indiferència del Govern; esperem que això canvii ara".

Més sobre...: survival , paraguay , paraguai , indigenes , aillats
Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo