Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

Les PETROLIERES s'han de RETIRAR, PERÚ VIU el seu PROPI TIANANMEN

Dijous 11 Juny 2009Multitud d'entitats han expressat el seu rebuig davant els fets ocorreguts a Perú, el passat 5 de juny, que van acabar amb desenes de morts i de ferits entre indígenes i policies com a resultat del desallotjament de les posicions que ocupaven els indígenes a Bagua (departament d'Amazones), dut a terme per les forces especials de la Policia Nacional (DINOES).

Els pobles indígenes shuar, achuar i awajun, de l’Amazònia peruana, portaven 60 dies mobilitzats, lluny de les seves comunitats, en protesta pels decrets legislatius emesos pel govern d'Alan García, els quals donen, en concessió a les transnacionals, l'explotació dels recursos naturals que hi ha a les terres que ocupen des de temps ancestrals. Aquesta mobilització indígena ha estat encapçalada per AIDESEP (Associació Interètnica de Desenvolupament de la Selva Peruana), organització amb la qual per exemple Survival i alterNativa treballen des de fa anys i que agrupa dotze federacions indígenes de l'Amazònia. Ens en parla Laura de Luis, de l'àrea de comunicació de Survival Internacional.

Escolta el REPORTATGE sobre els pobles indígenes del Perú

Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo