Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

REPORTATGE: "VICTOR JARA, una VEU i una GUITARRA REVOLUCIONÀRIA"

Dilluns 15 Març 2010


L'exposició 'Exili i solidaritat' dedicada a la figura d'en
Víctor Jara i al govern popular de Salvador Allende, que va romandre oberta fins el diumenge 7 de març a l'Auditori Barradas de L'Hospitalet de Llobregat, ha merescut un espai a "L'H Coopera" del Món Obert de Ràdio L'Hospitalet.

Escoltarem a Pere Camps, director del
BarnaSants, però el protagonista a qui més escoltarem és Victor Jara, un home amb dues eines de transformació social: la veu i la guitarra.


Víctor Jara Martínez va néixer l'any 1932 a la població xilena de San Ignacio. D’origen camperol, va heretar de la seva mare l’afició per la música. Deixeble de Violeta Parra, l’any 1960 es va titular com a director teatral, dirigint diverses obres de teatre, vessant que va combinar amb la música. L’any 1967 va publicar el seu primer àlbum, "Víctor Jara", que conté un dels seus temes més reconeguts, "Te recuerdo Amanda", dedicada als seus pares. L'any 1968 va esdevenir el director artístic del conjunt Quilapayún. El seu segon treball, "Pongo en tus manos abiertas" (1969), va coincidir, com a militant de les Juventudes Comunistas, amb el seu recolzament a la candidatura de la Unidad Popular de Salvador Allende.

L’any 1970 va publicar "Canto libre, El derecho de vivir en paz" i "La población", creacions de gran bellesa i força poètica que el van convertir en un dels màxim exponents del ressorgiment i la renovació de la cançó popular a Llatinoamèrica. Les seves cançons parlen del poble i els seus problemes, i el seu èxit internacional, va portar els seu missatge i les seves creacions a les manifestacions progressistes i concentracions universitàries de molt països, i en particular a l’Espanya de la transició.

Escolta el REPORTATGE sobre en Victor Jara.


Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo