El biòleg Ramon Folch, entrevistat a la publicació, parla de la necessitat de renovar el discurs entorn a l’educació ambiental i de com l’escoltisme en té molt a dir, com a moviment amb una visió històrica i molt personal de la relació entre natura i educació. “No podem reduir el concepte d’ambient a l’espai on anem d’excursió”, explica el biòleg, que també opina que “l’educador no hauria de ser algú que ensenyés a identificar objectes, sinó a comprendre processos”.
També es poden llegir articles sobre la Fularada 2010, la gran trobada de les famílies d’EC que va tenir lloc el passat maig (tema de portada), la Folletada, el projecte de memòria històrica entre escoltes catalans i entitats de Bòsnia o l’experiència de l’escoltisme en el desenvolupament de les competències a l’educació, entre d’altres. La revista es distribueix entre els membres de l’associació i de la xarxa Amescoltes, així com biblioteques, punts d’informació juvenils o casals de joves.
Escoltes Catalans és l’associació laica de l’escoltisme català que aplega 4.000 infants i joves repartits en una quarantena d’agrupaments en dotze comarques catalanes. Les dues organitzacions a les quals pertany, l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i l’Associació Mundial de Guies Escoltes (WAGGGS) són les organitzacions juvenils més nombroses del planeta (amb prop de quaranta milions de membres i presència a quasi tots els països).