Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

VIDA VERDA de RÀDIO 4 amb EL PORTAL de CONEIXMÓN.ORG

Dimecres 19 Gener 2011


El dimecres 12 de gener a les 21h al programa "Vida Verda” de Ràdio 4 (freqüències i online) vam tenir l'oportunitat de presentar el nou portal de turisme responsable: ConeixMón.orgPilar Sampietro, presentadora i directora del programa, va conversar amb en Damià Caro, membre de COMSOC- Comunicació Social, que va explicar la conversió de la webradio en el Portal de Turisme Responsable. El programa també es va emetre el diumenge 16 de gener a REE, el Canal internacional de RNe.

En Damià va comentar que en el concepte de “Turisme Responsable” del ConeixMón.org s’engloben propostes com brigades d’acompanyament, rutes solidàries, camps de treball...Totes elles tenen en comú l'intent que el viatge sigui una eina de transformació social. Així mateix, va assenyalar que aquest concepte s’assimila al de “Comerç Just” a diferència que no és la mercaderia la que es desplaça si no la persona.

“Vida Verda”
és un espai radiofònic que passeja durant una hora per iniciatives populars que intenten canviar el nostre estil de vida a favor d'un major respecte pel medi ambient i l'entorn natural. El programa pretén ser una finestra oberta per a que els ciutadans del món puguin comprovar com es respon en aquesta àrea mediterrània a la situació de canvi climàtic que viu el planeta; aposta per una Vida Verda.

En aquest programa presentadora i entrevistat van conversar sobre el turisme convencional i el responsable, en Damià va afirmar que el primer beneficia a les empreses transnacionals; per contra, el turisme solidari connecta amb els actors socials de moviments socials i cooperatives que lluiten per transformar les desigualtats socials beneficiant amb el nostre viatge les famílies i les comunitats rurals.

A mode d’exemple dels viatges que es troben en el link “
Viatja!” de ConeixMón.org s’ha fet referència a les brigades d’acompanyament que proposa l’Associació Catalana Per la Pau a comunitats rurals de Colòmbia; a les estades al Kurdistan que organitza Sodepau; o al viatge que ofereix la COCAT, Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball de Catalunya, a la illa sostenible de Samso (Dinamarca).


Pilar Sampietro

Escolta l'entrevista al "Vida Verda" de Ràdio 4 sobre el ConeixMón.org!
Més sobre...: vida , verda , radio 4 , coneixmon , comsoc , pilar , sampietro , damia , carol
Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo