Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

COMSOC us CONVIDA a la PRESENTACIÓ del PORTAL del TURISME RESPONSABLE “CONEIXMÓN.ORG”

Dimarts 15 Febrer 2011


El dijous 24 de febrer a les 19h l’Associació COMSOC- Comunicació Social presentarà ConeixMón.org - El PORTAL del TURISME RESPONSABLE de les ONL. L’acte se celebrarà a la Casa de la Solidaritat (c/Vistalegre, 15 Barcelona) i comptarà amb la intervenció de l’Esther Diez, de l’Associació Catalana per la Pau, l'Helena Altés del Moviment de Brigadistes, i Anna Larrull, de Sodepau. Per a finalitzar la presentació gaudirem d’un espectacle de mim a càrrec de Dudu Clown, qui posarà èmfasi
en les relacions Nord-Sud. L’artista ha col•laborat amb ONL i ha participat en un viatge solidari a Nicaragua.

ConeixMón.org
és un portal de referència sobre iniciatives de turisme responsable de les ONL catalanes. El nou espai vol facilitar les experiències d'aquelles entitats i persones que entenen el viatge com a eina de transformació social. Des de brigades, estades solidàries, rutes, cursos de cooperació sobre el terreny...totes les organitzacions que formen part del portal comparteixen la voluntat de connectar amb la població local dels països de destí. Així mateix, el portal pretén ser un espai que sumi complicitat entre les diverses entitats del sector. La conversió de la Webràdio en Portal ha estat possible gràcies al patrocini de la Diputació de Barcelona.

Des de l'
Associació COMSOC – Comunicació Social, amb la col·laboració de SICOM i IWITH, hem treballat amb entusiasme des del 2006 ­difonent propostes de turisme responsable de les organitzacions no lucratives (ONL) a través de dos canals que s’interelacionen:

- Programa de ràdio “Món obert edició estiu” a Ràdio L'Hospitalet i “Coneix Món” a Ràdio 4, els únics espais radiofònics dedicats en exclusiva al turisme responsable de les ONL

- "ConeixMón.org – La WEBRÀDIO del Turisme Responsable" amb els dominis
www.coneixmon.org i www.conocemundo.org
Turisme responsable amb...

imatge fotos

En el caminar d'aquests cinc anys hem anat orientats per l'anhel de socialitzar la comunicació i generar espais comunitaris potents per aquelles entitats que entenen el viatge com una eina de transformació social i que proposen estades solidàries, camps de treball, brigades i cursos de cooperació sobre el terreny. Organitzacions que comparteixen un mateix tronc comú del què sorgeixen propostes peculiars. Organitzacions que tenen relacions de cooperació amb diversos moviments socials del Sud i del Nord que lluiten per construir un món millor.

En aquests cinc anys dedicats a les ONL del sector hem entrevistat en 84 programes de ràdio (47 a Ràdio L'H i 37 a Ràdio 4) a 27 entitats i 140 viatgers. Hem visitat radiofònicament pobles de la Terra que lluiten en la defensa dels drets humans, en la construcció pràctica d'alternatives -com és la Sobirania Alimentària-, en la conservació i recuperació d'hàbitats i entorns naturals, en la lluita pel respecte a formes de vida autòctones i identitats col·lectives. Pobles de la Terra que ens ensenyen a viure d'una forma més simple per a què altres simplement puguin viure. Pobles que ballen altres ritmes, ritmes que ens fan bellugar els melucs i serenar l'ànima. Pobles que mengen sense plàstics i amb menys artilugis. Dones i homes, que riuen, canten i ballen sense luxes i hipoteques. Les cooperatives, els moviments socials i les comunitats rurals són alguns dels hàbitats on hem viscut un viatge, però no un viatge qualsevol, no: el viatge de la nostra vida.

Amb aquest bagatge a finals del 2010, amb la voluntat de donar un pas ferm per consolidar el coneixement de les propostes de turisme responsable de les ONL, les realitats socials, culturals i econòmiques dels pobles de la Terra, i amb la voluntat d'incidir en el sector turístic en general, impulsem “El PORTAL del TURISME RESPONSABLE". Un portal de referència que compta amb quatre pilars fonamentals i un de complementari:

 
- Webràdio: accés als àudios i àlbums de fotografies dels dos espais radiofònics dedicats al TR de les ONL.
- Comunitat: espai de trobada i d'intercanvi entre particulars i organitzacions.
- Viatja!: espai destinat a promocionar els viatges oberts de les entitats vinculades al portal.
- Directori d'entitats: plana amb el directori i les fitxes de les ONL per a què amb una lectura fàcil, coneguis l'entitat i les seves propostes.
Les nostre eines... imatge icones

Com a pilar complementari, però igualment important, destaquem el “Butlletí” periòdic on tota la base social de les ONL de TR que així ho desitgi, aquelles persones que encara no en formen part, i les pròpies organitzacions, estiguin permanentment informades sobre les activitats i propostes del sector que anirem destacant cada setmana als apartats “Agenda” i “Notícies”.


dudu clown

Després de la presentació es celebrarà un sopar de germanor a la Casa de la Solidaritat, cal confirmar assistència a comunicacio@coneixmon.org.

Desitgem que sigui una magnífica ocasió per conèixer les entitats del sector i les persones que han tingut experiències humanes semblants entre elles, us esperem!

Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo