Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

EL MÓN OBERT de RÀDIO L'HOSPITALET amb SODEPAU

Dimarts 29 Març 2011


El dissabte 26 de març a l'espai L'Hospitalet Coopera del programa "
Món Obert" de Ràdio l'Hospitalet (96.3FM i online) en Damià Caro va conversar amb Anna Larrull, coordinadora de l’àrea de sensibilització de SODEPAU. Ambdós van comentar quins àmbits de treball té l’organització així com les estades que proposen. Tal i com va explicar Anna Larrull, volen “aprofundir en una visió de la Mediterrànea com una mar de cruïlles, volem que el mar no separi si no que ajunti els pobles”.


El programa "Món Obert" de Ràdio L'Hospitalet, presentat i dirigit per Elisabet Cortiles, s'emet els dissabtes de 10 a 12h. Durant la primera hora compta amb dues entrevistes relacionades amb la solidaritat i l’actualitat internacional; en la segona hora en Damià Caro presenta la secció "L'Hospitalet Coopera", l'espai de les entitats i moviments socials de la nostra ciutat que lluiten per un món global més just i sostenible.

SODEPAU va néixer l’any 1993 amb la inquietud d’un grup de persones que ja treballava en matèria de cooperació i que, en una època que hi havia més possibilitat que ara d’engegar projectes des del Nord, van decidir fer un pas més. En un primer moment també col•laboraven a Centre i Sud-Amèrica però després es van centrar en la Mediterrània ja que van considerar que era una zona en la que no es treballava gaire en cooperació i alhora la més propera a nosaltres.


L'entitat compta amb tres gran àmbits: cooperació, sensibilització i solidaritat. Cooperació per exemple amb el Marroc centrant-se en el suport associatiu i capacitació de les dones; a Palestina amb entitats de diferents àmbits com el de sanitat i dones; a Algèria, amb famílies de desapareguts...La matèria constant en tots els projectes és la defensa dels Drets Humans. Per a donar a conèixer la realitat d’aquests països a casa nostra treballen en l’àmbit de Sensibilització, i amb l’àrea de Solidaritat entenen que s’ha de treballar diàriament fent força quan cal.

En el marc de l'àmbit de Sensibilització, el 6 d’abril comença la primera edició del cicle de seminaris dinamitzada per Sodepau “Què està passant a la Mediterrània?”. Anna Larrull va explicar a Hospitalet Coopera que fa anys que treballen en matèria de formació però que amb els últims esdeveniments en aquesta zona han vist com molta gent s’apropava a l’entitat interessada en participar en actes i xerrades d’aquesta temàtica. “És molt important conèixer la realitat d’aquests països, el rol que juguen a nivell internacional, quins són els actors a nivell social i polític per poder entendre el que està passant actualment", assegura Anna Larrull. Per això, experts en la matèria i membres de SODEPAU que han treballat sobre el terreny impartiran aquest seguit de seminari, podeu trobar més informació a l'
agenda del ConeixMón.org o a la pàgina web de SODEPAU. Pel que fa als cursos sobre el terreny com el Curs d'Introducció a la Cooperació Internacional al Marroc, l'objectiu és que els participants puguin veure la realitat de la cooperació coneixent la gent que treballa en els projectes, les famílies, els beneficiaris...

Per últim, l’Anna Larrull va comentar que les estades solidàries que proposen a Algèria, Palestina, Kurdistan, Síria, Marroc, i Tunísia. A Tunísia pretenen apropar els participants a la realitat del país: al Marroc es coneix una agència de viatges solidària que col•labora amb el desenvolupament local; a Síria, es visita una associació que engega viatges per poder finançar projectes de desenvolupament; a Palestina el participant té l’oportunitat de conèixer associacions vinculades a la sanitat i les dones. Per Anna Larrull són un tipus de viatges amb els que tornes estimant el país i la seva gent.
 
Per escoltar l'entrevista sobre SODEPAU a L'Hospitalet Coopera clica aquí!


Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo