Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

El PROGRAMA "TORRE DE BABEL" amb el PORTAL de CONEIXMÓN.ORG

Dimarts 12 Abril 2011


El dissabte 9 d'abril a les 8:30 al programa "Torre de Babel" de  Canal Extremadura Radio (87.90FM i online) Damià Caro, membre de COMSOC - Comunicació Social,  va conversar amb Charo Calvo, directora de l'espai, per donar a conèixer la iniciativa del Portal de Turisme Responsable ConeixMón.org. Ambdós van comentar com el viatge que ofereixen les diverses ONLs es converteix en una experiència de vida que no et deixa indiferent.

La Torre de Babel és un programa de Canal Extremadura Radio que s'emet els dissabtes a les 8:30 i que mira cara a cara a la realitat social. Durant mitja hora, passen pels estudis cooperants, responsables de ONG's col·lectius socials i organitzacions que treballen amb la immigració. "Ens ocupem d'aquesta altra cara a la realitat. De vegades, crua. Altres, sorprenent i voluntariosa. Aquesta realitat que colpeja les nostres consciències i ens fa pensar que un altre món seria possible ". 
 
Damià Caro va explicar a Torre de Babel com el concepte Turisme Responsable respecta els mateixos criteris de sostenibilitat que el terme del Comerç Just: població i economia local, cultura ... la diferència és que en el primer és la persona qui es desplaça, no la mercaderia. Tal i com va apuntar Damià, encara que totes les propostes de les ONL del portal tenen diferents noms (brigada, estada, camps de solidaritat ...) totes entenen el viatge com una eina de transformació social que sovint es converteix en una experiència de vida que et fa valorar la vida amb uns altres ulls i canvia la quotidianitat del participant.

"Les experiències de turisme responsable són una bona oportunitat de conèixer món amb els nostres propis sentits, ens permeten trencar barreres mentals, des del Sud tenen moltes coses a ensenyar", va assenyalar Damià Caro en el programa. Presentadora i entrevistat van comentar com aquest tipus de viatges permeten interactuar amb la qual gent a la que visitem i establir un interès mutu de tu a tu amb la població local.

Per a finalitzar, Damià Caro va apuntar que els diners que inverteixes en un viatge sostenible va directament a les famílies del país al qual viatgem ia les organitzacions que treballen en el Sud, contraparts de les entitats que treballen aquí. D'aquesta manera, cooperem amb aquests pobles, fins i tot alguns participants organitzen col·lectius per donar suport a la gent que han visitat i per transformar des d'aquí.
Si vols escoltar l'entrevista sobre el Portal ConeixMón.org a "La Torre de Babel" clica aquí!
 

Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo