Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

XARXA CORNISA ESTRENA el DOCUMENTAL “UN TEIXIT DE FORCES SOLIDÀRIES”

Dimarts 14 Juny 2011


En el marc de la cooperacio internacional, la
Xarxa Cornisa neix com una xarxa d’associacions de la Mediterrània, tals com SODEPAU, entitat que forma part del ConeixMón.org. Els seus principals membres són organitzacions de Catalunya i el Marroc. Aquest documental, “Un tissu de forces solidaires”, recórre el treball d’aquestes associacions, dibuixant un retrat de les persones que lideren aquesta xarxa. La presentació serà dijous 16 de juny a les 20:00 al local de RAI c/ Carders 12 pral. de Barcelona.

L'audiovisual convida a fer un viatge al cor del Marroc, el país del cus-cus, del blat, dels colors, dels perfums…de la vida i l’hospitalitat i de grans constrastos i de la seva gent que es troba limitada per grans desigualtats socials.


L'acte comptarà amb les intervencions del Sr. Pepe Nieto, expert en geopolítica Mediterrània i membre de SODEPAU, Nourreddine El Harrak, dinamitzador comunitari al Marroc i membre de SODEV, amb la conferència “Les revoltes al nord d’Àfrica i al Mediterrani i el treball de Xarxa Cornisa d’enfortiment del teixit associatiu”. Aquesta xerrada implica una reflexió especialment adient pels canvis que s’estan produint al Nord de l‘Àfrica mediterrània, i que tenen molt a veure amb l’entrecreuament de diversos processos impulsats per moviments socials, alguns força antics, altres de nous, i que des d’aquest hivern estan impactant de formes diverses en les consciències europees, i sobretot en les maneres i formes de plantejar això que anomenem “cooperació”. També es comptarà amb la presència de la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupàment de la Generalitat de Catalunya.
El documental visita Douars i ciutats al llarg i ample de tot el país, on es desenvolupen experiències organitzatives de caràcter comunitari amb l’objectiu comú de construir un Marroc diferent que respecti la dignitat i la llibertat de tots els seus habitants. De la mateixa manera, “Un tissu de forces solidaires” presenta aquestes experiències de la mà dels seus protagonistes, homes i dones humils, de tradicions mil·lenàries i gran cor, que treballen amb tenacitat, dia rere dia, lluitant contra les adversitats per construir en comunitat una vida millor.

Xarxa Cornisa està formada per les entitats: Fundació Desenvolupament Comunitari, SODEPAU, SODEV, RAI i Entrepobles.

Més sobre...: marroc , xarxa , cornisa , mediterrània
Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo