Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

SODEPAU PARTICIPA en la CELEBRACIÓ del DIA de l'ÀFRICA a BADALONA

Dimarts 14 Juny 2011


SODEPAU
participa en la celebració del dia d'Àfrica a Badalona en la que es commemora la creació el 25 de maig de 1963 de la Organització de la Unió Africana (OUA, actualment reanomenada Unió Africana). Es tractava de la primera organització que reunia als governs africans, la gran majoria feia pocs anys que havien assolit la independència. El consorci Badalona amb Àfrica organitza durant les properes setmanes diverses activitats per donar a conèixer el dia d’Àfrica, amb el suport de diverses institucions de la ciutat.

L'acte, que tindrà lloc a l'Associació de Veïns i Veïnes del Centre de Badalona el proper 19 de juny, comptarà amb una taula rodona: "Àfrica en ebullició: motiu per a la esperança o per a la preocupació", en la que Josep Nieto Rico, coordinador de projectes de SODEPAU, parlarà de les revoltes al Nord de l’Àfrica, l'estat actual i les perspectives futures.

Enguany el consorci Badalona amb Àfrica aprofita la commemoració del dia d’Àfrica per recordar que el 2011 ha estat declarat per l’Assemblea de Nacions Unides com any Internacional de l’Afrodescendència. La Declaració i el Programa d’Acció de Durban reconeix als afrodescendets com un grup de víctimes específics que continua patint la discriminació com a llegat històric del comerç transatlàntic d’esclaus. Inclús els afrodescendents que no són descendents directes d’esclaus s’enfronten al racisme i la discriminació que persisteix avui dia, moltes generacions després de la fi del comerç d’esclaus.

Programa d’actes:

De 18,15 a 19,30 h
Taula rodona: Àfrica en ebullició: motiu per a la esperança o per a la preocupació.
Ponents
- Sr. Josep Nieto Rico, coordinador de projectes de SODEPAU, que ens parlarà de les revoltes al Nord de l’Àfrica, estat actual i perspectives futures.
- Sr. Salem Zenia, Escriptor d’origen argelí i membre del PEN Català
- Sr. Inongo vi-Makomé, escriptor i president de l’Associació Itondi Kribi.
Presentació i moderació a càrrec d’un membre del Consorci Badalona amb Àfrica

De 19,30 a 20,00
Tema transversal: Afrodescendència: identitat i memòria històrica.
- Ponent: Marcia Santacruz. Presidenta de l’Alt Consell de les Comunitats negres a Espanya i doctorant en Ciències Polítiques a la Universitat Complutense de Madrid.
Presentació i moderació a càrrec de Liberata Sepa, Psicòloga

De 20,30 h. a 21,30 h.
Piscolabis de germanor de menjars i begudes africanes ambientat amb música africana.
 

Més sobre...: sodepau , debat , Àfrica , badalona
Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo