Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

NINES RUSSES de RÀDIO CIUTAT de BADALONA amb l'INSTITUT VIATJA!

Dilluns 8 Agost 2011


El dimarts 5 de juliol a les 19h al programa Nines Russes de Ràdio Ciutat Badalona (94.4 FM i online) en Damià Caro, membre de COMSOC - Comunicació Social, va conversar amb la Carlotta Santos, presentadora del programa junt amb Cristina Pitarque, per a presentar la iniciativa l'Institut Viatja!. En Damià va explicar la importància de generar una formació crítica en l'àmbit del turisme responsable a l'espai escolar i sortir dels circuits convencionals que ens han creat.

En aquest sentit, COMSOC - Comunicació Social convida a 10 instituts a participar en aquest projecte on els alumnes es
converteixen en autèntics periodistes radiofònics que preparen i executen un programa dedicat en exclusiva al Turisme responsable de les ONLs. D'aquesta manera es pretén sensibilitzar les noves generacions de la mà de viatges solidaris amb el suport d'un mitjà que s'ha incorporat fa temps a alguns instituts per treballar valors com el treball en equip.

Nines russes és un magazine de Ràdio Ciutat de Badalona obert a la realitat social de la ciutat. Amb la participació de diferents entitats i organismes, el programa vol donar cabuda a tots els col·lectius que fan la ciutat més plural. La diversitat es veu reflectida en aquest espai on interactuen les persones i les idees; la cultura i l’opinió; el passat, el present i el futur de Badalona.

En Damià va comentar com des del 2006 hem descobert diferents pobles de la terra amb les entitats convidades al programa Món Obert d'estiu de Ràdio l'Hospitalet (96.3FM i online) que a dia d'avui ha adoptat el nom del portal de Turisme Responsable Coneix Món, espai que pretén fer difusió de les diferents propostes de viatges solidaris que ofereixen les entitats sense ànim de lucre i potenciar així unes iniciatives que et fan canviar la visió de les coses i enriquir-les.

Tal i com va assenyalar la Carlotta, el portal fa de nexe entre les entitats i els viatges que fan amb els usuaris que volen participar-hi. Tenint en compte els oients dels programes de ràdio i els internautes que enllacen amb el ConeixMón.org, el tercer convit és a les aules amb l'Institut Viatja!. 

A mode d'exemple d'un centre educatiu compromés amb el Turisme Responsable, any rere any i des del 2000 un grup d'estudiants de Batxillerat i de Secundària de l'Institut Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet viatja als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria) on hi conviuen per a conèixer la seva realitat. "El fet que les noves generacions es sensibilitzin és el més enriquidor que podem fer, enlloc de viatjar a llocs típics aprofitem aquests llaços de cooperació de les entitats per conèixer aquestes realitats, sense tenir aquests nexes és difícil accedir-hi ja que al turisme de masses no li interessa visitar-les, a nosaltres sí, ja que considerem que són estades que canvien els nostres hàbits quotidians i la manera d'organitzar-se a casa nostra" va assegurar el Damià Caro a Nines Russes, i és que són viatges que et marquen per tota la vida.

En el programa de Ràdio Ciutat de Badalona també es va esmentar la importància que té l'equip docent en aquesta tasca ja que han de creure en el projecte per motivar els alumnes. Potenciar aspectes com l'expressió oral, afavorir el treball en equip, assumir diferents rols, promoure la recerca i el contrast de fonts durant la preparació del programa radiofònic; són alguns dels motius pels quals animem als instituts de Secundària i Batxillerat de la província de Barcelona a participar en aquest projecte, la convocatòria està oberta!


 
Nines Russes

Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo