Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

TANQUEN la TV de L'HOSPITALET, el MÓN OBERT i MOLTS ALTRES PROGRAMES de RÀDIO L'H

Dilluns 16 Gener 2012


L'anunci de tancament de la Televisió i la Ràdio de L'Hospitalet fet pel consistori abans d'acabar l'any 2011, i destacat en aquesta notícia, ja ha tingut la seva plasmació en la realitat comunicativa de la ciutat: el 31 de desembre va ser el darrer dia d'emissió de la TV de L'H i el de tots els programes fets per col·laboradors de l'emissora de ràdio: en total 12 programes de ràdio suprimits i centenars de veus silenciades. En Damià Caro, col·laborador del Món Obert de Ràdio L'Hospitalet i membre de l'Associació COMSOC - Comunicació Social, denuncia la decisió de l'Ajuntament de L'Hospitalet de prioritzar els interessos de la burgesia capitalista i renunciar a mantenir els altaveus informatius de la societat hospitalenca. La decisió municipal afectarà l'emissió del "Coneix món" i dels contes d'infants i joves que han participat en el tercer "Concurs de podcast - Contes del món", però encara tenim moltes "Ràdios amigues".


A la tarda del divendres 23 de desembre del 2011 els col·laboradors de Ràdio L'Hospitalet rebíem la notícia via correu electrònic de la decisió de l'empresa pública "La Farga": la no continuitat dels espais fets per col·laboradors. Una decisió que per molts és el primer pas per tancar definitivament l'emissora pública, ja que la deixa sense la relació que mantenia des de feia 30 anys amb associacions, col·lectius i particulars, les veus que moltes vegades de forma voluntària han nodrit l'ens comunicatiu local i de sentit de ser.

A continuació compartim els programes que han estat suprimits de la graella:

bad music blues INFORMATIUS
Bad Music Blues,
amb Joan Ventosa, 
Manolo López Poy i
Mónica Fernández
(dimarts)
futurs sicom DIVULGACIÓ
Futurs
amb Frederic Pahisa (dilluns)
       
fillesdelilith DIVULGACIÓ
Les filles de Lilith,
amb Laura Flores (diumenge)
bad music MÚSICA
Bad Music,
amb José Luis Martín, 
Paula Castro i Mónica Fernández (dijous)
       
playlist MÚSICA
Playlist,
amb Óscar Estrada (diari)
 
super exitos MÚSICA
Superéxitos,
amb Óscar Estrada (divendres)
       
mon obert ENTITATS
Món Obert,
amb Elisabet Cortiles i
Damià Caro (dissabte)
la nostra festa ENTITATS
La nostra festa,
amb Joan Noguera (diumenge)
       
acentos CULTURA
Acentos,
amb Antonio Menchón (diari)
los toros CULTURA
Los toros,
amb Lluís Maria Gibert i Angel Saa (diumenge)
       
95fahrenheit ENTRETENIMENT
95 Fahrenheit a L'H,
amb Laura Alsina (diari)
tot en joc ESPORTS
Tot en joc,
amb Andrés Rubio (diumenge)

A la web de "La Farga" -a data d'aquesta publicació- encara apareixen els quatre mitjans de comunicació de la ciutat (televisió, ràdio, diari i portal web). Però sembla ser que algú ha marcat una X a la Televisió i la Ràdio de L'Hospitalet de Llobregat per aquest 2012. Segons el moviment dels indignats tenen molt a veure les condicions d'un crèdit de 10 milions d'euros que ha signat l'ajuntament amb l'entitat bancària BBVA.

la farga

En l'actualitat molts fronts oberts afrontem les classes populars: en sanitat, educació, habitatge, comunicació,... I la població s'organitza per combatre'ls. En són exemples la recent mobilització de l'Assemblea groga de L'H que reclama una educació pública de qualitat, les reiterades paralitzacions de desnonaments de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques, i l'ocupació del CAP de La Marina duta a terme pels veïns i veïnes de la ciutat des de fa 75 dies. Si heu entrat en els darrers enllaços us haureu fixat que totes aquestes notícies han estat difoses per la Televisió i la Ràdio de L'Hospitalet. A qui no li interessa que es coneguin aquests moviments socials? Està clar, oi?
 
Ens podran treure els altaveus, però mai la paraula!
 

Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo