Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

FEM de COMSOC - COMUNICACIÓ SOCIAL la NOSTRA COOPERATIVA!

Dilluns 30 Gener 2012


Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social us animen a participar en aquest procés de transformació en el què volen passar de ser una associació a una cooperativa. Una conversió no només de naturalesa jurídica, sinó de relacions internes i externes que procuren un major arrelament social de l'entitat i de les iniciatives que impulsen. Un canvi motivat per la necessitat d'encarar la situació actual amb noves energies i la voluntat de potenciar l'autogestió col·lectiva dels projectes vinculats a "El portal del turisme responsable" amb web www.coneixmon.org i al "Concurs de podcast - Contes del Món" amb web www.contesdelmon.org. COMSOC us convida a formar part del col·lectiu com a treballadors/es, amb contribució econòmica i de forma voluntària, per tal d'enfortir una entitat que preten socialitzar la comunicació creant espais comunitaris de coneixement, diàleg i intercanvi popular.


Com deia l'italià Antonio Gramsci "Les idees no viuen sense organització" i amb aquest sentit us proposem que formeu part d'un col·lectiu jove amb ganes d'aprendre, compartir el camí recorregut fins ara, i treballar juntes per un present i futur glocal millor.
 
Us presentem resumidament l'entitat, els projectes i les diferents modalitats de col·laboració presencial i en espècies que us proposem:


- COMSOC: orígens i iniciatives

a) Coneixmon.org: programa de ràdio, portal web, tallers radiofònics, i propostes pedagògiques participatives

La iniciativa que motiva el naixement de l'Associació COMSOC és el "Món Obert d'estiu", un programa d'estiu de Ràdio L'Hospitalet dedicat en exclusiva al turisme responsable que estrenem al 2006 i que ha tingut continuitat fins al darrer any. La temporada 2008/09 amb el "Coneix Món" fem el salt a Ràdio 4 que en aquell moment era "La Ràdio dels Sentits", on tota la programació estava lligada a temes amb sensibilitat social i mediambiental. Podeu escoltar i veure els àlbums de fotos de tots els espais radiofònics i destins a "Escoltar". Paral·lalament als espais radiofònics creem www.coneixmon.org, que hores d'ara és "El portal del turisme responsable". En aquest moltes entitats del sector difonen les seves propostes i a partir del qual gràcies a la iniciativa "L'Institut viatja!" joves de Catalunya fan un programa de ràdio dedicat a una manera més humana de conèixer món.

Per saber-ne més podeu veure el vídeo sobre el Món Obert d'estiu de Ràdio L'Hospitalet produit per SICOMTV i el documental "Projecte Sàhara. De Santa Coloma a Dajla. Un projecte educatiu i solidari de l'Institut Ramon Berenguer IV". A més podeu escoltar l'entrevista del programa Nines russes de Ràdio Ciutat de Badalona sobre el portal web i la darrera proposta feta als joves de la província de Barcelona titulada "'L'Institut viatja!": fer un programa de ràdio sobre turisme responsable.b) Contesdelmon.org: concurs de podcast, espectacles d'animació, edició de llibres i discs, i tallers radiofònics

Amb el Concurs dels Contesdelmon.org pretenem que la comunitat educativa catalana retroalimenti la cultura popular de tradició oral dels cinc continents utilitzant les noves tecnologies de la comunicació i la informació (TIC), barrejant tradició i modernitat, llengua pròpia i cultures nouvingudes. Així construïm col·lectivament un espai comunitari on el nexe d'unió és el conte, un element cultural compartit per tots els éssers humans, i que ens permet potenciar el coneixement significatiu de les realitats socials i culturals del món, la cohesió social dels nostres barris.

El concurs de contes radiofònics està obert als centres educatius de Primària i Secundària dels Països Catalans. En aquestes tres edicions hem comptat amb 93 centres educatius i gairebé 400 contes en mp3 narrats per més de 3.000 infants i joves. Amb aquest material fem anualment els "Llibres i discs dels Contesdelmon.org", diverses "Ràdios amigues" emeten periòdicament les obres sonores, i animadors de l'AMAPEI expliquen les històries a places, centres cívic, escoles,... amb l'espectacle "Diades dels Contes del Món".

Per saber-ne més podeu veure el vídeo de l'Info K de Televisió de Catalunya i el vídeo-resum de l'acte de presentació del segon llibre i disc del concurs.- D'ASSOCIACIÓ A COOPERATIVA: per l'autogestió col·lectiva!

El 2012 és l'Any Internacional de les Cooperatives i tenim ganes de celebrar-lo. Amb més d'un segle i mig d'història i presència a tot el món, l'economia cooperativa es basa en la democràcia interna, la importància de les persones i el treball enfront del capital, així com la priorització dels seus membres i de la comunitat, abans que el lucre econòmic. A les famílies proletàries ens cal construir alternatives laborals al treball precari que ens imposa el sistema econòmic actual, i l'economia cooperativa ens proporciona una economia solidària i redistributiva. Per alguna cosa en aquests temps de canvi i renovació social la cooperativa és l'únic tipus de societat empresarial que està en alça, perquè no segueix el ritme estricte del capital.

Com funciona una cooperativa? Respostes a aquesta i altres qüestions ens les dóna el carismàtic periodista Òscar Dalmau en un vídeo molt amè i instructiu impulsat per Ara_coop. Trobareu informació escrita a les següents webs sobre economia cooperativa i a Sants.coop.

 
2012 any cooperatives


- EMPRENEM JUNTES? COOPEREM!

Amb la perspectiva de crear una cooperativa i poder remunerar adequadament la feina realitzada, des de COMSOC - Comunicació Social us proposem que ens coneguem i apostem juntes per emprendre aquesta nova aventura! Una complicitat que neixi de contribuir amb voluntariat, amb treball per rendiment/obra, o amb contribució fixe. La idea és generar un col·lectiu il·lusionat amb les iniciatives i que tingui la voluntat de dedicar-se professionalment a les activitats cooperatives. Un compromís que us proposem construir en sis mesos i a partir del mes de juny decidir col·lectivament l'esdevenir de l'organització i de les diferents accions.

Ens agradaria facilitar-vos la creació de grups de treball amb autonomia pròpia per a les diferents àrees de voluntariat i de treball per rendiment, i trobar persones amb competències i experiència en el món de la comunicació i l'educació per a les responsabilitats amb contribució fixe.

A continuació us detallem les diferents opcions de col·laboració i el formulari "Fem cooperativa!".

 
Amb voluntariat

a) Presentadors/es de les Diades dels Contes del Món: persones motivades per acompanyar i presentar els espectacles amb els animadors de l'AMAPEI que conten les històries participants al concurs. Portar en cotxe l'escenari, montar-lo i desmontar-lo, vendre llibres i distribuir el material gràfic entre el públic assistent.

b) Reporters audiovisuals: persones motivades per fer reportatges fotogràfics i/o audiovisuals a les comunitats educatives que participen en les diferents activitats relacionades amb el Concurs dels Contesdelmon.org.

c) Educadors/es: persones motivades per acompanyar a distància els i les docents dels centres educatius participants en el procés de creació dels contes, donant assessorament, suport didàctic i tècnic.

d) Responsables administratius i comptables: persones motivades per portar la comptabilitat i la gestió econòmica de l'entitat.
postal cooperes o competeixes

Amb treball per rendiment o obra

a) Responsable comercial: per vendre els llibres i discs dels Contesdelmon.org a la comunitat educativa i distribuir-la a les llibreries amigues. Per analitzar i executar estratègies de màrketing i de merchandising. En el cas de la venda del material hi haurà una recompensació segons ventes realitzades.

b) Educador/a dels "Tallers radiofònics sobre els contes del món".
c) Educador/a dels "Tallers radiofònics sobre el turisme just".


Amb contribució fixe

a) Tècnic/a de comunicació del "Concurs de podcast - Contes del Món". Incorporació immediata
b) Tècnic/a de comunicació de "El portal del Turisme responsable". A partir de març.

Altres aportacions

a) Cessió d'un local o espai interior a l'Àrea Metropolitana de Barcelona que serveixi com a seu temporal de l'entitat per a treballar quatre persones durant 12 hores fixes a la setmana.

>> Ompliu el formulari "Fem cooperativa" i bona aventura! <<


Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo