Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

L’INSTITUT MILÀ i FONTANALS CONEIX PALESTINA amb l’ASSOCIACIÓ CATALANA per la PAU

Dilluns 12 Març 2012


El 19 de desembre els alumnes de l’isntitut Milà i Fontanals van fer un viatge radiofònic fins a Palestina. Els va acompanyar l’Associació Catalana per la Pau que fa més de 10 anys que treballa en la cooperació, els mateixos que fa que van començar a trebalalr a Palestina. Part de la seva feina consisteix també en sensibilitzar a casa nostra sobre la situació dels països on treballen.

“Vam començar a treballar amb els camps de refugiats palestins al Líban on hi ha uns 700.000 refugiats palestins. Primer treballàvem amb centres d’educació sexual reproductiva, amb jardins d’infància… i després també amb projectes de camperols. En un moment determinat, i com que nosaltres ja estàvem fent Brigades a molts d’altres països, vam decidir que era interessant que aquesta feina que fèiem a Palestina es conegués”, explica el Jordi Garrell, director de l’ACP, sobre com van començar a organitzar les estades a Palestina.
En el programa de ràdio, als alumnes de l’institut Milà i Fontanals també els van acompanyar el Pol Gallart i la Joana Mundó que van viatjar en una de les brigades de l’ACP el 2010. “La millor experiència és l’hospitalitat i la generositat dels palestins. Malgrat l a situació que viuen tenen una capacitat de supervivència i d’oferir i obrir-te les portes molt fàcilment”, explicava la Joana. Tot i això, no totes les experiències van ser positives i el Pol ens va parlar també d’algun mal moment: “Ens van avisar que estaven ocupant un edifici a Jerusalem, al centre, que és una zona molt turística. Just en aquell moment hi havia un edifici on hi vivien unes quantes famílies palestines que moltes havien marxat a celebrar un casament d’un familiar. Aprofitant que no hi eren, molts colons jueus, que en general són nois joves que es busquen la vida, van aprofitar per ocupar aquest edifici amb el suport i l’ajuda de l’exèrcit i de la policia d’Israel”.

Escolta'l!Pots veure totes les fotos 

aquí!


Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo