Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

L'INSTITUT La PLANA CONEIX l'ÍNDIA amb SETEM a TRAVÉS d'un PROGRAMA de RÀDIO

Dilluns 19 Març 2012


Els alumnes de l’Aula Oberta de 4t d’ESO de l’Institut La Plana,  a Vic, van apropar-se a la realitat de la Índia de la mà de SETEM amb Cristina Alier, com a representat de l’entitat, i Meritxell Martínez, viatgera a aquest país del continent asiàtic amb un camp de solidaritat d’aquesta organització. En aquest taller, enregistrat el 21 de desembre amb el suport tècnic de COM Ràdio, van conèixer millor què és el turisme responsable, un concepte que els mateixos alumnes definien com un tipus d’estada en el que el viatger entra en contacte amb la població i en la que prima el respecte cultural i social cap al país que ens acull.

“És impossible viatjar a la Índia i no entrar en contacte amb la gent, si vas a un hotel no veuràs a ningú, però en el nostre cas sí, ja que vam viure en famílies”. Gràcies a aquesta convivència la Meritxell Martínez va explicar als joves oients que va conèixer el dia a dia de les persones i els seus rituals, molt presents en la seva vida.Per la seva part, la Cristina Alier va definir el concepte de Turisme Responsable destacant que el turisme de masses beneficia al propietari dels grans complexes hotelers que sovint són occidentals o de grans corporacions econòmiques; en canvi, el turisme responsable afavoreix la població local, el turisme rural d’allà, els seus productors. “Canvia molt quedar-se a un hotel que són a l’estil occidental, des d’aquests hotels no coneixes la cultura real, en canvi amb el turisme responsable coneixes la gent local, el que mengen, com es mouen en el seu dia a dia”, va assenyalar na Cristina.

Escolta'l!
Pots veure totes les fotos

aquí!


Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo