Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

L'INSTITUT XXV OLIMPÍADA CONEIX TURQUIA i SODEPAU amb un PROGRAMA de RÀDIO

Dilluns 26 Març 2012


Turquia va ser el país que van escollir els alumnes de l'institut XXV Olimpíada de Barcelona per centrar el seu programa de ràdio que van fer en el marc del projecte L'institut viatja! En el programa van aproximar-se a la realitat d'aquest país a través de la proposta de turisme responsable de l'associació Sodepau. Per això, en van parlar amb l'Anna Larrull, membre d'aquesta entitat, i amb la Montse Rodríguez, una viatgera que ha participat en una de les propostes de Sodepau per visitar Turquia. El programa es va enregistrar el 13 de febrer del 2012.

L'Anna Larrull va explicar quina és la percepció de turisme responsable que tenen a Sodepau: "El que s'intenta amb aquest tipus de turisme, que és un moviment que ja fa anys que està funcionant a casa nostra i encara més anys per Europa, és que es pugui viatjar d'una manera diferent, acomplint una serie d'objectius que són, per exemple, preservar l'equilibri local per tal que els efectes negatius del turisme a les zones que es viatja siguin mínims; el respecte a les poblacions amb les que ens relacionem i que ens acullen és molt important; que la població es beneficii d'una entrada extra de diners i també de llocs de treball pels joves i de millores en les infraestructures comunals... és a dir, que els diners que comporta el rebre turistes no vagin a les grans companyies o als grans hotels sinó que també es quedi a la població". Per la seva banda, la Montse Rodríguez va explicar com va apropar-se a l'entitat: "Buscava un viatge que em pogués apropar una mica més a la realitat del país, a conèixer la població una mica més de prop i sobretot a nivell econòmic que pugui arribar a l'economia local del país". La seva experiència, assegura, que va ser "molt positiva i de fet també una mica xocant". Explica que no coneixia la realitat del país: "Per exemple, desconeixia que a Turquia hi havia una població molt important kurda, i això em va apropar a una realitat que normalment no surt ni als mitjans ni a la televisió".
 

Escolta'l!

Aquí també podeu veure

l'àlbum de fotos
Més sobre...: turisme reponsable , turquia , sodepau
Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo