Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

L'INSTITUT LLUÍS COMPANYS CONEIX el JAPÓ i la COCAT amb un PROGRAMA de RÀDIO

Divendres 30 Març 2012


Els alumnes de l'institut Lluís Companys de Tordera van enregistrar el passat 14 de febrer un programa de ràdio sobre el turisme responsable al Japó. Van centrar-se en l'experiència dels camps de treball i per això van parlar amb la Clara, que és membre de la Cocat, la Cooordinadora d'organitzadors de camps de treball internacionals de Catalunya. En el programa també hi va participar l'Adrián, que l'estiu passat va ser voluntari en un cap de treball al Japó. 

"Jo vaig començar a fer voluntariat quan vaig fer els 18 anys, perquè s'ha de ser major d'edat, i abans del Japó vaig estar a Islàndia i em va agradar molt i  vaig voler repetir l'experiència", va explicar l'Adrián durant el programa. Tot i que inicialment no tenia la idea d'anar al Japó, l'Adrián va comentar perquè va decidir d'anar-hi: "En el moment en què m'estava pensant d'anar a fer voluntariat a algun lloc va passar el tsunami i vaig veure que hi havia camps de treball al Japó i vaig pensar que seria una bona idea anar a ajudar allà, que és on ho necessitàven en aquell moment". En el camp de treball, a més de persones del Japó també va tenir ocasió de conèixer joves d'altres països que participaven en el camp. "La intenció és que hi hagi grups molt diferents perquè tu, per una banda, coneguis el país on estàs anant però per altra banda també coneguis tot de gent que ve d'altres països a fer la mateixa feina que tu", explica la Clara. 
Més enllà dels camps en si des de la Cocat també treballen perquè el viatge i l'estada dels i les joves sigui el més sostenible possible: "Intentem promoure que aquesta gent es mogui amb un transport que, per exemple, enlloc d'anar amb avió els que vagin més aprop vagin en tren, o que els camps d'aquí facin pràctiques sostenibles, que reciclin, que utilitzin productes de comerç just o de producció ecològica", va comentar la Clara en el programa. 
 

Escolta'l!


Aquí podeu veure 

l'àlbum de fotosÚltimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo