Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

Sodepau ens convida a participar en un camp de treball al Marroc

Dilluns 21 Maig 2012


L'entitat Sodepau, en col·laboració amb les associacions  locals  de desenvolupament social de Missour, al Marroc, ha elaborat l’estada que ens proposen amb la idea que poguem compartir amb grups de joves de la zona diferents activitats. L'estada serà al  Poble de Oulet Bouzasia del 30 de juny al 15 de juliol d'aquest any i durant el camp de treball es farà la rehabilitació del mur del centre cívic del poble de Bouzasia, juntament amb l’associació de joves del poble.

Lloc :  Poble de Oulet Bouzasia.  MISSOUR (Província de Fes-Boleman,  Marroc).

Data : del 30/6 al 15/7 2012

Edat : a partir de 18 anys

Tasca. Rehabilitació del mur del centre cívic del poble de Bouzasia, juntament amb l’Associació de joves del poble.

Allotjament: En l’Alberg d’Ouled Boukhalfa, propietat d’una família del poble i construït amb els materials i les tècniques de les antigues Kasbahs (construccions fetes d’adob) molt típiques en la zona. L’alberg està situat a la riba del riu Molouya un dels més grans del Marroc que en aquest tram travessa zona semidesèrtica. Les seves aigües reguen els cultius de les petites poblacions com Boukhalfa, on encara, en estat ruïnós, es troben restes de les kashbas.

A la zona SODEPAU ha dut a terme el PROJECTE: “Creació de una Xarxa de Centres de Dones com actriu principal del desenvolupament comunitari i socio-econòmic“. L’objectiu d’aquest programa ha estat la posta en marxa de 8 centres socials a la regió gestionats per la població femenina, i al servei del desenvolupament comunitari. En la primera fase el projecte ha rehabilitat i equipat els espais aportats per les associacions locals per tal de construir aquests centres. En la segona, s’han dinamitzat amb una programació d’activitats d’orientació, sensibilització i informació, de capacitació en oficis, i en cooperativisme. Els resultats han estat la creació de 11 cooperatives en aquest marc, cosa que comença a generar ingressos per la població femenina.

la RALM – Xarxa Associativa Local de Missour ha gestionat aquest projecte, així com molts d’altres, sent un actor associatiu molt actiu en la regió. Ha fet arribar l’aigua potable a les cases (2005-2011), aportat ajuda humanitària en època d’inundacions (2008), col·laborat en campanyes de salut dental a les escoles de primària (2010) o creat empreses d’economia social (2011).

PROGRAMA
30/6.
Arribada a Fes a les 16:50. Visita de la ciutat. Nit en cases de famílies amb l’associació Zyarat Fez,  associació que alberga a turistes en el si de famílies en antics riads de la Medina de Fez, les quals faciliten el coneixement de la vida quotidiana i utilitzen els beneficis del turisme per millorar les seves cases i lluitar contra l’especulació d’aquesta zona.
1/7. Visita guiada de la Medina de Fes. Nit en cases de families.
2/7. Sortida cap a Boukhalfa. Anirem amb taxis. Pararem a dinar pel camí. Arribada a Boukhalfa a mitja tarda. Acompanyament a l’alberg.
3, 4, 5 de juliol. Treball al matí de rehabilitació del mur del centre Cívic de Bouzasia, amb joves de l’associació. Per la tarda, activitats culturals i d’intercanvi diverses: hammam, taller de henna, taller gastronòmic, passeig pels horts i el riu, taller d’artesania amb les dones de la cooperativa, visita al centres del projecte de cooperació. Pensió Complerta.
6 i 7 de juliol. Dies lliures en els què es faran dues excursions per conèixer millor la zona, passant el dia i banyant-nos a les cascades Marmoucha dins del desert; i visitant Sbora i el poble muntanyós d’Oulad Ali.
8,  9  de juliol. Continuarem amb el treball de rehabilitació del mur.
10/7. Farem una escapada cap al sud, en direcció a Goulmima. Ens allotjarem en un acollidor hotel al palmeral de la població. Per la tarda visitarem la medina i el ksar amb els seus carrers foscos i mesquites. Mitja pensió.
11/7- Goulmima. Al matí marxarem cap a les dunes, que cada vegada s’apropen més a la ciutat. Veurem com treballen els horts en el desert, amb la tècnica per condensar l’aigua, es visita l’inici del desert, i potser ens aturarem amb alguna família nòmada. Pic-nic al desert. Nit a l’hotelet familiar de Goulmima. Pensió Complerta.
12/7 –Goulmima – El Khorbat. Ens allotjarem a l’alberg del poble d’El Khorbat, a unos 20 km. De Goulmima, a la zona del Tinjdad. L’ alberg està integrat en un ksar. Parlarem amb la gent de l’associació i la cooperativa del poble.
13/7- El Khorbat –Errachidia -Fes. De tornada cap al nord, resseguirem la vall que creua el riu Ziz, que serpenteja per oasis a través de 200 quilòmetres d’oliveres, palmeres, cereals i camps d’alfals. Arribada a Fez. Tarda lliure per la ciutat. Nit a l’alberg juvenil.
14/7- Acompanyament a l’aeroport, sortida a les 11 del matí cap a Barcelona.

PREU: 650 €

Inclou: Allotjament i mitja pensió durant tota la ruta. Pensió complerta del 2 al 9 de juliol. Activitats amb els joves. Visita a associacions. Trasllats interns, visita a Goulmima un cop acabat el camp de treball. Acompanyant de SODEPAU, formació prèvia i dossier informatiu.

No inclou: Avió fins a Marroc, begudes embotellades, entrades a museus.

Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo