Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

Un TALLER RADIOFÒNIC del CONEIXMÓN a LA CASA GRAN de GAVÀ

Dilluns 13 Agost 2012


El dijous 19 de juliol, al centre La Casa Gran de Gavà, va tenir lloc el taller sobre ràdio i turisme responsable impartit des de COMSOC - Comunicació Social. Les assistentes, noies d'entre 10 i 14 anys van descobrir una nova manera de conèixer món a través de l'experiència de l'Ana Basanta, periodista, escriptora i viatgera, que va compartir les vivències de la seva estada a Colòmbia amb l'Associació Catalana per la Pau (ACP). El taller, de quatre hores de durada, va servir també per iniciar-se en el món de la ràdio fent un espai radiofònic dedicat al turisme responsable. Cal destacar l'excel·lent participació de les assistents, que van demostrar grans dots per estar ON AIR!

Per tal d'oferir una educació en valors per a la ciutadania crítica i intercultural, des de COMSOC - Comunicació Social impartim els tallers sobre ràdio i turisme responsable. Es tracta que, des de l'educació, convidem als més joves a descobrir el viatge sostenible, de repercussió humana i social; una invitació a obrir fronteres i despertar la fam de conèixer món.

En aquest cas convidàvem als joves del Centre d'Informació i Recursos de Gavà, La Casa Gran. És un centre dedicat a la dinamització i participació dels joves en l'ús de les noves tecnologies de la informació i el coneixement. I dins d'aquest context hi tenia cabuda el taller radiofònic sobre turisme responsble. La Cristina Poll, i la Irene Desumbila, membres de COMSOC - Comunicació Social, van ser les encarregades d'impartir el taller que va comptar amb una assistència eminentment femenina. Noies d'entre 10 i 14 anys van ser les participants al taller i en tot moment van demostrar tenir vertiables qualitats per a la ràdio.

taller a Gavà

El taller va començar amb la visualització del documental “Projecte Sàhara: de Santa Coloma a Dajla”, que explica l'experiència de l'alumnat de l'Institut Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet que, com a viatge de final de curs, se'n van al Sàhara Occidental i conviuen als campaments, una experiència sensibilitzadora que apropa als joves a la realitat del poble saharauí.

Després del visionat, i d'una entregada discussió sobre què és i què no és turisme responsable, l'Ana Basanta, periodista, escriptora i viatgera, va prendre la paraula per explicar-nos en primera persona la seva estada responsable a Colòmbia a través de l'Associació Catalana per la Pau, ACP, amb qui fa temps que col·labora. l'Ana va parlar-nos de la realitat de Colòmbia i va compartir fotografies, objectes, textos i fins i tot el seu llibre "Halcón de los Andes", un retrat proper de Perú, Equador i Colòmbia, fruit de diversos viatges.

taller a Gavà

Amb tots aquests nous coneixements a la butxaca, les assistents al taller van escriure un guió per a ràdio, un podcast de deu minuts que plasmava aquesta experiència social i humana de turisme responsable. I quina feina més ben feta! doncs van demostrar grans dots davant del micròfon. En definitiva, un exercici de comunicació social amb molts bons resultats.

Fins i tot els companys de la Televisió de Gavà van voler fer-se ressò del taller i en van fer una notícia.


Recordeu que podeu contractar un Taller Radiofònic sobre Turisme Responsable. Consulteu-ne tots els detalls aquí.

Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo