Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

L'INSTITUT PIUS FONT i QUER de MANRESA ACULL un NOU TALLER de RÀDIO i TURISME RESPONSABLE

Dimarts 4 Desembre 2012

El dimarts 20 de novembre els i les alumnes de 2on d'ESO de l'Institut Pius Font i Quer de Manresa van posar a prova les seves habilitats comunicatives realitzant un taller radiofònic del Coneix Món impartit des de COMSOC - Comunicació Social. A través de l'experiència de Cristina Alier, membre de Setem Catalunya, i de Tània,  viatgera responsable, vam conèixer una altra manera de veure món, la del turisme responsable. Tot això acompanyat dels nervis i emocions de tenir un micròfon al davant. Els joves del Pius Font i Quer van demostrar veritables virtuts per la improvisació i l'aprenentatge, uns futurs comunicadors excel·lents. Felicitats!

Des de primera hora del matí, els i les alumnes de 2on d'ESO de l'Institut Pius Font i Quer de Manresa ja venien disposats i entregats a fer un bon programa de ràdio. S'ho havien preparat d'allò més. Dins de l'assignatura d'Economia, impartida per la professora Rosa Serentill, on havien dedicat algunes sessions a elaborar el guió per al programa de ràdio. En aquest cas, els joves coneixien la realitat de Nicaragua a través d'una òptica responsable, la del turisme just. La Maria Ibáñez i la Irene Desumbila, periodistes i membres de COMSOC - Comunicació Social, van ser les encarregades d'impartir el taller i van quedar admirades per la destresa i capacitats de l'alumnat manresà.

pius font i quer


Van ser quatre hores de nervis i emoció.
L'activitat arrencava amb una dinàmica dedicada a conèixer-se una mica millor i a descobrir els hàbits turístics d'uns i altres. Un cop tallat el gel, va ser el torn per debatre sobre què es pot considerar turisme responsable i què no. Li seguí la projecció del documental “Projecte Sàhara: de Santa Coloma a Dajla” que va ensenyar als joves que també des de l'escola es pot viatjar de manera sostenible.
Durant la segona part del taller els alumnes van aprofundir en el món de la ràdio i les seves regles. L'actitud davant del micròfon, el guió, la improvisació, l'entrevista, ... uns coneixement que els joves van absorbir de manera sorprenent i que van fer del taller una activitat molt divertida. I no els hi van posar fàcil! doncs van assistir a la gravació companys d'altres classes per a poder compartir l'experiència. Així, els nostres joves van locutar tot el programa de ràdio davant de més de 100 companys! Una posada a prova excepcional per qui s'enfronta al micròfon per primera vegada. Però això no els va impressionar i van fer una càpsula radiofònica digna dels millors comunicadors. Felicitats!

Tot això va ser possible també gràcies a la col•laboració de la Cristina Alier, membre de Setem Catalunya, qui, mitjançant l'entrevista radiofònica, va explicar als alumnes la tasca de la ONL, i gràcies a Tània, practicant del turisme responsable, que va compartir la seva experiència a Nicaragua.

Podeu escoltar el programa de ràdio dels alumnes de 2on d'Eso de l'Institut Pius Font i Quer de Manresa aquí.

pius font i quer

Aquests tallers són impulsats des de COMSOC - Comunicació Social amb l'objectiu d'oferir una educació en valors a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. I, d'aquesta manera, oferir coneixement per una ciutadania crítica i intercultural. Aquest és un dels molts tallers que ja s'han fet a instituts i escoles d'arreu del territori català. Recordeu que podeu contractar un Taller de Ràdio i Turisme Responsable aquí.

Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo