Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

L'INSTITUT JAUME BALMES de BARCELONA VIATJA amb el TALLER RADIOFÒNIC del CONEIXMÓN

Dijous 3 Gener 2013

El dia 17 de desembre, els i les alumnes de 1er de Batxillerat de l'Institut Jaume Balmes del barri de l'Eixample de Barcelona, van realitzar un Taller Radiofònic del ConeixMón. Fins a trenta joves van participar d'aquesta activitat que uneix ràdio i turisme responsable. Una nova manera de conèixer món que va quedar plasmada en les diferents càpsules d'àudio enregistrades. Un autèntic viatge responsable per les ones hertzianes de grans resultats!

Eren les 10 del matí quan arrancava el Taller Radiofònic del Coneix Món a l'Institut Jaume Balmes del centre de Barcelona. Per endavant, quatre hores dedicades a la ràdio i el turisme responsable. La María Ibáñez i la Irene Desumbila, periodistes i membres de COMSOC - Comunicació Social, van ser les encarregades d'impartir el taller que, en aquest cas, estava dedicat a conèixer la realitat de l'Índia.

Institut Jaume Balmes

Només començar, molts dels participants van expressar la seva voluntat de dedicar-se professionalment al món del periodisme, intenció que va quedar demostrada amb la destresa en què es van desenvolupar davant del micròfon. La primera part del taller, dedicada al concepte de turisme responsable, va servir per aprofundir sobre què entenem per turisme just i quines accions podem adoptar des de la nostra petita parcel•la de ciutadà. El documental “Projecte Sàhara: de Santa Coloma a Dajla”, pel•lícula que narra l'experiència d'uns estudiants barcelonins als campaments de refugiats del Sàhara Occidental, va impressionar força als assistents que reconeixien estar engrescats per emprendre un viatge semblant. Un cop interioritzat el concepte de turisme responsable, i ja a la segona part del taller, els i les alumnes van repassar i donar els últims retocs als guions radiofònics. Ja els havien treballat prèviament dins el seminari de català impartit per la professora Quima Bisbe. Estava tot llest per iniciar l'enregistrament i sortir ON AIR!

Institut Jaume Balmes

Fins a trenta van ser els joves que van enfrontar-se al micròfon, fet pel qual es van dividir en quatre grups, cadascun dedicat a un aspecte concret de l’Índia. La col•laboració de la Cristina Alier, membre de Setem Catalunya, i de Héctor Solà, viatger a l'Índia, va ajudar a conformar la realitat d'aquest país i a compartir l'experiència d'una altra manera de viatjar, la del turisme just, respectuosa amb la població, el medi ambient, la cultura i l'economia local.

Institut Jaume Balmes

Podeu escoltar tots els programes de ràdio dels alumnes de 1er de Batxillerat de l'Institut Jaume Balmes aquí:


Els i les alumnes de l'Institut Jaume Balmes de Barcelona van deixar clar el seu talent. L'activitat va servir perquè fessin un tast radiofònic a través de continguts socials. Recordeu que podeu contractar aquesta activitat que combina l'educació en valors amb les TIC. Desitgem molta sort a aquests futurs comunicadors!


Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo