Loading
Move Commons Sin ánimo de lucro, Reproducible, Reinforcing the Town/community/society Commons, Horizontal


Titular notícies

JOVES de L'INSTITUT IES MONTBUI REALITZEN un TALLER de RÀDIO del CONEIXMÓN!

Dijous 28 Febrer 2013

El dia 28 de gener els joves de l'Institut Montbui de Santa Margarida de Montbui van participar de l'activitat del taller de ràdio del Coneixmón. Alumn@s de 2on d'ESO i de l'Aula d'Acollida van demostrar les seves dots comunicatives al fer un programa de ràdio de turisme responsable. Amb l'ajuda d'Edurne Baquero, viatgera solidària i impulsora del projecte Yaramaa (Senegal Responsable), els joves de Montbui van poder conèixer de prop què és el turisme responsable i ho van fer utilitzant les noves tecnologies de la comunicació. El gran resultat, aquí! 

Els i les alumnes s'ho havien preparat d'allò més! Venien disposats a realitzar el programa de ràdio "Coneix Món". Havien treballat el concepte de turisme responsable dins l'optativa de "El Noticiari", impartida per la professora Eva Raich. I havien dedicat també algunes sessions a l'elaboració del guió del programa. Estava tot preparat per sortir en antena!
En aquest cas, els joves de 2on d'ESO i de l'Aula d'Acollida de l'IES Montbui visitaven, a través de les ones, la realitat del poble de Senegal, i ho feien des de l'òptica del turisme just. Van ser quatre hores dedicades al periodisme, a viatjar, i, en definitiva, a ser un habitant conscient i responsable d'aquest món anomenat Terra.

Ies Montbui

La María Ibáñez i la Irene Desumbila, periodistes i membres de l'Associació COMSOC - Comunicació Social, van ser les encarregades d'impartir el taller. Començava l'activitat amb una dinàmica sobre hàbits i experiència de viatges. Així, cadascú va poder compartir alguna anècdota curiosa. Un cop tallat el gel, van debatre sobre què es pot considerar turisme responsable i què no. Per a il•lustrar el debat es va projectar el documental “Projecte Sàhara: de Santa Coloma a Dajla”, un film que explica el viatge sostenible dels alumnes d'un institut de Santa Coloma de Gramanet per fer tasques de voluntariat a l'enclavament del poble saharauí i que va servir per ensenyar als joves que també des de l'escola es pot viatjar d'una manera justa.

Durant la segona part del taller els micròfons van treure fum amb les habilitats comunicatives de l'alumnat de Montbui. Amb el guió a la mà, i amb tots els locutors preparats i engrescats, l'enregistrament del programa va ser tot un èxit. D'una manera lúdica i divertida, van explicar què significa viatjar de manera responsable i van acostar-nos les realitats del poble senegalès. I, a més, comptaven amb un dels seus ambaixadors, en Marcelino N'Daye, alumne de 4t d'ESO que és de Senegal i que també va participar del taller. Amb la presència d'Edurne Baquero, viatgera responsable, impulsora del projecte Yaramaa (Senegal Responsable) i entrevistada al programa de ràdio, els alumn@s van comprendre encara més com n'és d'important el compromís amb l'indret que es visita, respectant la cultura, el mediambient, i al cap i a la fi, les persones de la societat d'acollida.

El resultat de tota aquesta feinada és el programa de ràdio dels alumnes de 2on d'ESO de l'IES Montbui. El podeu escoltar aquí.

Ies Montbui

Aquests tallers són impulsats des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social amb l'objectiu d'oferir una educació en valors a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. I, d'aquesta manera, oferir coneixement per una ciutadania crítica i intercultural. Aquest és un dels molts tallers que ja s'han fet a instituts i escoles d'arreu del territori català. Recordeu que podeu contractar un Taller de Ràdio i Turisme Responsable aquí.

Últimes Notícies


  logo comsoc comunicacio social Qui som

Ass. COMSOC


Contacte

Col·labora
Què fem

El Portal


Ràdio

Tallers
Segueix-nos

Facebook


Twitter

Vimeo