REPORTATGE: "PROJECTE BARRI COOPERATIU i EXPOSICIÓ MEMÒRIA COL·LECTIVA"
Dilluns 29 Març 2010 - 19:15
Dilluns 29 Març 2010 - 19:15
Des de l'espai "L'H Coopera" del Món Obert de Ràdio L'Hospitalet parlem sobre el projecte "Barri cooperatiu" i l'exposició "Memòria col·lectiva. El somni viscut de la cooperació. Entre els orígens cooperatius i la desfeta de 1939." que ha tingut lloc a la Biblioteca Josep Janés de L'Hospitalet, del 26 de febrer al 16 de març.
Barri Cooperatiu és un projecte impulsat per La Ciutat Invisible i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. El seu objectiu és difondre els valors i les pràctiques del cooperativisme a nivell local i comunitari, impulsar les cooperatives existents a barris i pobles, i fomentar la creació de noves experiències. Escoltem a Ivan Miró, membre del projecte "Barri cooperatiu".
REPORTATGE: "LA MAJOR AJUDA PER HAITÍ: DEIXAR de CONTROLAR i EXPLOTAR"
Diumenge 28 Febrer 2010 - 19:41
Diumenge 28 Febrer 2010 - 19:41
Des de la dècada dels anys 70, un implacable assalt neoliberal a l'economia agrària d'Haití ha obligat a desenes de milers de petits agricultors a traslladar-se a habitatges informals i deficients, sovint en cases enfilades a les faldes de barrancs desforestats. La comunitat internacional ha governat efectivament Haití des del cop d'estat del 2004. Però els mateixos països que ara presumeixen amb l'enviament d'ajuda d'emergència a Haití han votat, durant els darrers 5 anys, contra qualsevol extensió del mandat de la missió de l'ONU més enllà dels seus objectius estrictament militars.
L'Observatori del Deute en la Globalització ha contribuït a redactar un comunicat en el què els moviments socials condemnen la militarització d'Haití i exigeixen l'abolició del Deute Extern. Gràcies a l'espai "L'H Coopera" del Món Obert de Ràdio L'Hospitalet escoltem a Iolanda Fresnillo, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització.
El Festival Esperanzah! aterrarà al Prat de Llobregat durant el 26, 27 i 28 de juny per celebrar i promoure durant un cap de setmana la tolerància, el mestissatge cultural i el el compromís social a través de la música.
Esperanzah! World Music festival és un espai musical, amb grans grups i solistes caps de cartell, que ens delectaran durant tres dies consecutius de concerts, però és alhora un espai de mobilització social. És per aquesta raó que la part associativa de Esperanzah! és un dels eixos principals del Festival. Cada any entre les entitats participants es tria una temàtica de lluita per al festival que es va treballant durant els mesos previs: aquest any la temàtica és la sobirania alimentària. Ens en parla Claire Callegaro, tècnica de comunicació del Festival.
Escolta el REPORTATGE sobre el Festival Esperanzah!
Multitud d'entitats han expressat el seu rebuig davant els fets ocorreguts a Perú, el passat 5 de juny, que van acabar amb desenes de morts i de ferits entre indígenes i policies com a resultat del desallotjament de les posicions que ocupaven els indígenes a Bagua (departament d'Amazones), dut a terme per les forces especials de la Policia Nacional (DINOES).
Els pobles indígenes shuar, achuar i awajun, de l’Amazònia peruana, portaven 60 dies mobilitzats, lluny de les seves comunitats, en protesta pels decrets legislatius emesos pel govern d'Alan García, els quals donen, en concessió a les transnacionals, l'explotació dels recursos naturals que hi ha a les terres que ocupen des de temps ancestrals. Aquesta mobilització indígena ha estat encapçalada per AIDESEP (Associació Interètnica de Desenvolupament de la Selva Peruana), organització amb la qual per exemple Survival i alterNativa treballen des de fa anys i que agrupa dotze federacions indígenes de l'Amazònia. Ens en parla Laura de Luis, de l'àrea de comunicació de Survival Internacional.
Escolta el REPORTATGE sobre els pobles indígenes del Perú
"Tu decideixes com, quan i on" és l'eslògan de la nova versió 2.0 del portal Hacesfalta.org, el qual, a més de moltes millores tecnològiques, incorpora espais oberts de participació per als usuaris.
La nova web aposta per impulsar la participació ciutadana en accions de voluntariat i convertir-se en una eina que potenciï el canvi i la reflexió social. "Quan una persona realitza un voluntariat que el satisfà plenament, viu una petita transformació individual que s'estén al seu entorn. Si sumem aquests milers de petites transformacions, podríem aconseguir un moviment de persones amb capacitat per aconseguir canvis socials", explica Diego Lejarazu, membre del portal Hacesfalta.org, amb qui hem parlat.
Escolta el REPORTATGE sobre la nova versió 2.0 del portal Hacesfalta.org